Wijngebied Penedès, Spanje

In deze uitgestrekte wijnvelden groeien de druiven die wij tot de lekkerste bubbels maken voor jou!

Op een prachtige plek in Spanje, langs de kust bij Barcelona, ontdekten we niet ver van zee in uitgestrekte wijnvelden druiven die wij tot de lekkerste bubbels maken voor jou. Hier in Penedès in de provincie Catalonië glooit het landschap landinwaarts weg van zee langzaam omhoog, omringd door naaldbossen en aromatische planten. Deze ideale ligging proef je terug in de druiven die we gebruiken voor het maken van onze POS Cava en de POS Cava Brut-Rosé in onze HOLLAND BRUIST lijn. Onze beide sparklings dragen de beschermde titel D.O. Cava, Denominacion de Origin. Ze zijn namelijk zorgvuldig gemaakt zoals ze dat daar al eeuwen doen, via de ‘método traditional’, de methode waarbij de tweede gisting van minstens negen maanden op de fles plaatsvindt, wat zorgt voor het koolzuur in de cava.

De POS Cava Brut is gemaakt van maar liefst drie soorten druiven, de Macabeo, Parellada en Xarello druif. Hierdoor zit deze cava bomvol smaak met tonen van citrus en rijpe appel. En een vleugje Spaanse zeebries. De POS Cava Brut-Rosé is zorgvuldig gemaakt van de Trepat druif. Een cava van topkwaliteit door aroma’s van rijpe aardbei, kersenbloesem en vanille. Welke cava je ook kiest, ze zijn allebei om heerlijk van te genieten tot de zon in de zee zakt. En of je dat doet met familie, vrienden of tijdens een moment voor jezelf, wij zeggen vier het leven!!

“Deze imposante bodega maakt onze bubbels dus we zijn hier vaak te vinden om te proeven en keuren.”

“Hier tussen de wijnranken voelen wij ons thuis en zien we de druiven van onze cava’s zich in de zon ontwikkelen.”

De POS Cava’s gisten minimaal negen maanden in de flessen. Zou het hier stoffig zijn? Ja! Gelukkig worden ze prachtig opgepoetst voordat ze via Friesland naar jouw koelkast afreizen.

Winkelwagen